27-03-2020 “Μένουμε σπίτι” και νιώθουμε όμορφα

  • Post published:27 Μαρτίου, 2020

” Όταν τελειώσει η ιστορία με τον κορωνοϊό θα έχουμε όλοι ψυχολογικά προβλήματα”….το ακούω πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό και θεωρώ πως είναι ένα από τα πιο λάθος μηνύματα που μπορούμε να μεταφέρουμε στον εγκέφαλό μας, διότι το πιο πιθανό θα είναι να μην “έχουμε όλοι ψυχολογικά προβλήματα στο μέλλον”, επαναλαμβάνοντας όμως την συγκεκριμένη φράση ξανά και ξανά μπορεί να επιβαρύνουμε από μόνοι μας την ψυχολογία μας στο παρόν.

Αντί να εστιάζουμε την προσοχή μας σε όσα “ρίχνουν” την ψυχολογία μας μέσα στην ημέρα, καλό θα είναι να επικεντρωνόμαστε σε όλα εκείνα που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα, σε όλα εκείνα που μας ξυπνούν συναισθήματα ξεχασμένα, συναισθήματα που μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας δεν είχαμε το χρόνο να βιώσουμε.

Αναφέρομαι στη νοσταλγία που ξυπνά κάθε φορά που βλέπουμε παλιές φωτογραφίες- μιας και τώρα πια έχουμε τον χρόνο να το κάνουμε, στη διάθεση που έχουμε να ακούσουμε τα νέα των άλλων αντί να προλάβουμε γρήγορα να πούμε τα δικά μας, στη διάθεσή μας να δημιουργήσουμε, στη διάθεσή μας να επικοινωνήσουμε με άτομα με τα οποία είχαμε χαθεί για καιρό.

Όλο αυτό που ζούμε είναι μία επιβράδυνση του χρόνου, ο οποίος έτρεχε με γοργούς ρυθμούς, παίρνοντας στο πέρασμά του συναισθήματα, ανάγκες, σχέσεις, αναμνήσεις.

Όλα τα παραπάνω τώρα πια βρίσκουν τον χώρο τους, τον χρόνο τους και περιμένουν να εκφραστούν. Χαρίστε αυτόν τον χρόνο στον εαυτό σας…τον χρειάζεται για να ισορροπήσει. Θεωρήστε τον χρόνο αυτό…”δώρο” και προσπαθήστε να τον γεμίσετε με όμορφες στιγμές.

Με τον τρόπο αυτό μειώνετε την διάρκεια των αρνητικών συναισθημάτων και δημιουργείτε όμορφες αναμνήσεις, κάτι που επιδρά πολύ ευεργετικά στην ψυχολογία σας.