16/12/2019 Το νέο έτος πλησιάζει

  • Post published:22 Μαρτίου, 2020

Το νέο έτος πλησιάζει και όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε :”Ας φύγει αυτή η χρονιά, να έρθει η επόμενη, μήπως και κάτι αλλάξει “, ξεχνώντας το γεγονός πως η χρονιά που πέρασε τους έκανε πιο πλούσιους σε εμπειρίες και τους χάρισε το υπέροχο δώρο της σοφίας,για το οποίο θα πρέπει να νιώθουν ευγνωμοσύνη. Όσο για αυτό που θα πρέπει να αλλάξει, δεν είναι άλλο από τον ίδιο μας τον εαυτό.
Ας μην περιμένουμε την “κατάλληλη στιγμή “για να κάνουμε αυτό που επιθυμούμε. Ας φτιάξουμε μόνοι μας την “κατάλληλη στιγμή “.
Ας ξεκινήσουμε να θέτουμε στόχους, σε κάθε τομέα της ζωής μας, και ας προσπαθήσουμε για την υλοποίηση τους.Μόνο έτσι θα έρθει η πληρότητα και η ισορροπία.
Ας μάθουμε να απολαμβάνουμε τις φιλίες μας. Ας νιώσουμε τη ζεστασιά μέσα σε αυτές, ας περάσουμε χρόνο με αυτούς που αποδεδειγμένα μας αγαπούν και τους αγαπάμε. Όσο για τους άλλους, για εκείνους που τους δώσαμε ευκαιρίες και μας πρόδωσαν, ας τους συγχωρήσουμε και ας μην κρατάμε κακία. Υπάρχουν και εκείνοι που μας εκμεταλλεύτηκαν ή μας έδειξαν ένα υπεροπτικό πρόσωπο. Αυτούς ας τους κρατήσουμε μακριά. Αν είχαν την ευκαιρία θα έκαναν ξανά το ίδιο. Δεν φταίνε εκείνοι. Είναι οι δρόμοι του εγκεφάλου τους τέτοιοι και για να τους αλλάξουν χρειάζεται τεράστια προσπάθεια. Γι’αυτό άλλωστε ορισμένους ανθρώπους τους αποκαλούμε τοξικούς…Η συνύπαρξη μαζί τους μας δημιουργεί τοξικά συναισθήματα και επηρεάζει αρνητικά την υγεία μας.
Εάν έχουμε χάσει ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, ας το σκεφτούμε ανάμεσα στους αγγέλους.
Εάν διαγνωστήκαμε εμείς ή κάποιο δικό μας άτομο με κάποια αρρώστια, ας μην φοβηθούμε. Ας κάνουμε την δική μας έρευνα για το θέμα. Η γνώση είναι δύναμη και μας οχυρώνει.
Ας περάσουμε χρόνο με τα παιδιά μας. Ας προσθέσουμε στην ενδιαφέρουσα φύση του κάθε παιδιού όσες περισσότερες γνώσεις, εμπειρίες και ερεθίσματα μπορούμε.
Ας βάλουμε πάθος σε ό,τι κάνουμε. Τα χλιαρά πράγματα γεννούν χλιαρά συναισθήματα.
Ας προσέξουμε τι είδους σκέψεις κάνουμε. Από αυτό καθορίζεται η διάθεσή μας.
Ας βρούμε χρόνο για τον εαυτό μας, ο καθένας για αυτά που αγαπά.Όλοι χρειαζόμαστε αποσυμπίεση.
Ας μάθουμε να προσφέρουμε. Η προσφορά γεμίζει την ψυχή.
Ας είμαστε ευγενικοί. Η ευγένεια γεννά την ομορφιά.
Ας αφιερώσουμε χρόνο στον /στην σύντροφο μας σαν να ήταν ο πρώτος καιρός της σχέσης.
Ας προσπαθήσουμε να διαλέξουμε ένα επάγγελμα που να μας ταιριάζει. Μόνο έτσι θα νιώθουμε δημιουργικοί και γεμάτοι.
Ας σπουδάσουμε αυτό που αγαπάμε, ακόμη και αν είμαστε σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία.
Ας βρούμε θετικά πρότυπα και ας μάθουμε να φιλτράρουμε αυτό που μας σερβίρει η κάθε εποχή. Σίγουρα θα βρούμε κάτι καλό, κάτι που να μας ταιριάζει.
Ας μην απελπιζόμαστε με την πρώτη δυσκολία. Υπάρχουν περισσότερες από μία λύσεις για κάθε πρόβλημα.
Ας μην φοβόμαστε την αποτυχία και τα λάθη. Κάπου εκεί κρύβεται η εξέλιξη μας.
Ας κάνουμε τακτικούς ιατρικούς ελέγχους. Η υγεία είναι δώρο και θα πρέπει να την προσέχουμε.
Ας αφιερώνουμε χρόνο στο να προσευχηθούμε. Η πίστη μας, κρατάει τις απαντήσεις σε πολλά θέματα που μας απασχολούν.
Ας ακονίζουμε το μυαλό και ας γυμνάζουμε το σώμα μας. Με αυτόν τον τρόπο κρατάμε μακριά το άγχος και παραμένουμε σωματικά και ψυχικά υγιείς.
Ας μην κρίνουμε . Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του τρόπο σκέψης και δράσης. Δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό κανενός.
Πάνω από όλα όμως, ας αφιερώσουμε χρόνο στο να γνωρίσουμε τον εαυτό μας. Είναι ο παντοτινός μας σύντροφος και οφείλουμε να τον αγαπάμε, να τον σεβόμαστε και να τον φροντίζουμε.
Εύχομαι στον καθένα και στην καθεμία ξεχωριστά, το 2020 να του/της φέρει αυτό που επιθυμεί.Καλές γιορτές!