Λίγα πράγματα για εμένα

  • Είμαι Ψυχοθεραπεύτρια CBT ( Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας )/ Εκπαίδευση ΔΔΕΕΨΥ
  • Συνεργαζομαι με ανθρώπους όλων των ηλικιών  στον τομέα της ψυχολογικής τους υποστήριξης
  • Συνεργαζομαι με αθλητές στον τομέα της νοητικής και ψυχολογικής τους προετοιμασίας για την κατάκτηση υψηλών στόχων 
  • Συνεργαζομαι με τον σύζυγό μου Παναγιώτη Γιαννιωτη – εκπαιδευτή σκύλων και εκτροφέα Malinois – στην προετοιμασία σεμιναρίων με θέμα την συμπεριφορά και την εκπαίδευση του σκύλου 
  • Ολοκλήρωσα το πιστοποιημένο από τον AC (Association for Coaching) του Λονδίνου πρόγραμμα Life Coaching του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Ολοκλήρωσα το πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα “Ιατρική Ψυχολογία “.
  • Είμαι απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Έχω εργαστεί σε φαρμακείο, φαρμακευτική εταιρεία καθώς και σε νοσοκομείο

Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα πως έχω την τάση να εντοπίζω τα οφέλη που προκύπτουν μέσα από κάθε δύσκολη κατάσταση και να αντιμετωπίζω τα προβλήματα όχι σαν ανυπέρβλητα εμπόδια αλλά σαν ευκαιρίες για εξέλιξη και ανάπτυξη. Αυτή η συγκεκριμένη πεποίθηση με ώθησε στο να γίνω Ψυχοθεραπεύτρια- Life Coach και να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να μετατοπίσουν τον τρόπο σκέψης τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Είμαστε όλοι διαφορετικοί. Ο καθένας από εμάς φέρει την δική του φύση, την δική του κλίση, και μέσα σε όλη αυτήν την διαφορετικότητα κρύβεται μία απίστευτη ομορφιά. Δεν χρειάζονται συγκρίσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εντοπίσουμε τα «θέλω» μας και να εργαστούμε επάνω σε αυτά. Είναι η σκληρή προσπάθεια που θα μας οδηγήσει στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η παραπάνω πνευματική στρατηγική μου επιτρέπει να δημιουργήσω ένα ασφαλές και δίχως επικριτική διάθεση περιβάλλον για τον συνομιλητή μου, έτσι ώστε εκείνος να νιώσει άνετα και να μπορέσει να εντοπίσει τι είναι αυτό που τον εμποδίζει να κάνει την μετάβαση από το σημείο στο οποίο βρίσκεται στο σημείο στο οποίο επιθυμεί να βρίσκεται.

Πάντα θεωρούσα πως κάθε θέμα είναι καλύτερα να το αντιμετωπίζουμε σφαιρικά. Το ίδιο πιστεύω και για την προσέγγιση των στόχων μας (προσωπικών, οικογενειακών, οικονομικών, επαγγελματικών και κάθε είδους) .Όσο περισσότερους τρόπους βρίσκουμε για να προσεγγίσουμε ένα στόχο, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες που έχουμε για να τον πετύχουμε και να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Θα ήταν καλό όλοι να αντιληφθούμε πως οι αυτόματες και μαγικές λύσεις δεν οδηγούν πουθενά. Ακόμη και αν μας οδηγήσουν σε κάποιο αποτέλεσμα, αυτό δεν θα έχει διάρκεια. Είναι η σωστή εκπαίδευση του εαυτού μας που θα μας οδηγήσει σε σταθερά και με διάρκεια αποτελέσματα.

Μιλώντας για «εκπαίδευση» αναφερόμαστε σε ικανότητες και μεθόδους (όπως για παράδειγμα, το κτίσιμο υγιούς αυτοπεποίθησης, την διαχείριση του άγχους, την αλλαγή συναισθηματικής κατάστασης), που μπορεί να αναπτύξει ο καθένας από εμάς, με σκοπό την ενίσχυση της εργασιακής απόδοσης, την αυτό-καθοδηγούμενη μάθηση και την προσωπική εξέλιξή του. Η Ψυχοθεραπεία και το Life coaching συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτών των ικανοτήτων και μεθόδων, οδηγώντας τον καθέναν από εμάς σε πιο αποτελεσματικούς τρόπους σκέψης και δράσης.

Σύμμαχός μου στην προσπάθεια να βοηθήσω τον συνομιλητή μου να αναπτύξει ένα πιο αποτελεσματικό τρόπο σκέψης είναι η Νευροεπιστήμη, τα σύγχρονα ευρήματα της οποίας μας κάνουν να αισθανόμαστε μεγάλη αισιοδοξία για τον βαθμό στον οποίο μπορεί ο καθένας από εμάς να πάρει την ζωή του στα χέρια του, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του εγκεφάλου του.